Hoogveld: verschil tussen versies

Uit VKSJ-wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Historiek)
Regel 7: Regel 7:
  
 
Werkgroep Hoogveld, sinds 1985 vzw Hoogveld, sloot met (v)KSJ West een erfpacht af tot 2032. Deze vzw staat in voor de investeringen en uitbating.
 
Werkgroep Hoogveld, sinds 1985 vzw Hoogveld, sloot met (v)KSJ West een erfpacht af tot 2032. Deze vzw staat in voor de investeringen en uitbating.
Bezielers van het Hoogveld-project waren en zijn Maryline Benoit (oud-vrijgestelde VKSJ) en Joris Weyts (oud-provinciale proost VKSJ). Sinds 1982 woont Maryline Benoit op het domein als conciërge, samen met haar echtgenoot Jan Verplancke (oud-jonghernieuwerhoofdman van KSA Noordzeegouw).
+
Bezielers van het Hoogveld-project waren en zijn [[persoon::Maryline Benoit]] (oud-vrijgestelde VKSJ) en [[persoon::Joris Weyts]] (oud-provinciale proost VKSJ). Sinds 1982 woont Maryline Benoit op het domein als conciërge, samen met haar echtgenoot [[persoon::Jan Verplancke]] (oud-jonghernieuwerhoofdman van KSA Noordzeegouw).
  
 
Meer info: http://www.hoogveld.be.  
 
Meer info: http://www.hoogveld.be.  

Versie van 10 sep 2017 om 05:20

Hoogveld is een vormingscentrum en kamphuis van VKSJ-West in Veldegem.

postkaart

Historiek

(v)KSJ West kocht op 9 juli 1982 het 4.5 ha grote domein met leegstaand kasteel en bijgebouwen van eigenares Myriam de Potter de ten Broeck, weduwe van Alain d’Udekem d’Acoz. Hoogveld was daarvoor eigendom van baron van Zuylen. De aankoop was mogelijk dank zij steun van officiële instanties, kloostercongregaties en schenkers. De gebouwen werden verbouwd en ingericht met hulp van talloze vrijwilligers en de Bouworde. Het Simkamp van (v)KSJ-West ging er als eerste initiatief door in december 1982.

Werkgroep Hoogveld, sinds 1985 vzw Hoogveld, sloot met (v)KSJ West een erfpacht af tot 2032. Deze vzw staat in voor de investeringen en uitbating. Bezielers van het Hoogveld-project waren en zijn Maryline Benoit (oud-vrijgestelde VKSJ) en Joris Weyts (oud-provinciale proost VKSJ). Sinds 1982 woont Maryline Benoit op het domein als conciërge, samen met haar echtgenoot Jan Verplancke (oud-jonghernieuwerhoofdman van KSA Noordzeegouw).

Meer info: http://www.hoogveld.be.