Maryline Benoit
Maryline Benoit werd aangesproken door Trees Laridon om diocesaan vrijgestelde te worden in 1969, toen ze net van de Sociale School Ipsoc afstudeerde. Centrum Licht en Ruimte werd haar vaste stek, met een kamer om te overnachten. Dit betekende vooral dat er meestal gewerkt werd tot in de late uurtjes, maar er waren ook leuke contacten met de collega-vrijgestelden van andere bewegingen. Het onderscheid tussen 'werken' en 'vrije tijd' bestond nog niet... Deze periode was bijzonder boeiend, omdat er veel veranderde in de maatschappij. Jongeren werden zich bewust van hun eigen leefwereld, hun vrijheid, hun kritiek op kerk en maatschappij. VKSJ West evolueerde hierin mee... gestimuleerd door figuren als Maryline (toen nog gekend als Mimi). Ze bleef vrijgestelde tot 1976, maar bleef nadien actief meewerken in het Dagelijks Bestuur, de Dioceesploeg, Werkgroep Kadervorming, Werkgroep Pastoraal en de Algemene Vergadering.
In 1981 werd ze samen met Joris Weyts bezieler van het Hoogveld-project. Hoogveld veranderde haar leven ingrijpend, want ze ging er wonen in de fermette, samen met echtgenoot Jan Verplancke en hun twee kinderen Joachim en Jana. Haar taak is niet in een paar woorden te omschrijven. Ze wordt inwonend conciërge, om groepen te onthalen of rond te leiden, maar ook alle praktische problemen dag en nacht op te lossen. Ze coördineert niet alleen de verblijven van groepen en alle werk dat daarbij komt kijken (inkopen, koken, boekingen, poetsen), maar ook de verbouwingen en renovaties aan de gebouwen. Daarnaast blijft ze een aantal jaar bezinningsdagen begeleiden - al dan niet in Hoogveld - samen met Werkgroep Twijgje. Maar in Hoogveld komt ook individuele opvang van mensen in nood. Een deel van de fermette wordt daarvoor ingericht, met 3 kamers en een living. Deze opvang blijft wel 10 jaar mogelijk. In dezelfde fermette is ook lange tijd het secretariaat voor alle administratie, tot dat kan verhuizen naar het nieuwe Landhuis.
Echtgenoot Jan Verplancke (oud-Jonghernieuwer-hoofdman van KSA Noordzeegouw) werkt sinds zijn pensioen als leraar in St. Leocollege mee aan de bos- en kasteelklassen. Hij kweekt schapen en helpt het domein en bos onderhouden.