Hoogveld: verschil tussen versies

Uit VKSJ-wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 3: Regel 3:
  
 
==Historiek==
 
==Historiek==
(v)KSJ West kocht in 1982 het 4.5 ha grote domein met leegstaand kasteel en bijgebouwen van eigenares Myriam de Potter de ten Broeck, weduwe van de heer Alain d’Udekem d’Akoz (of d'Acoz). Dank zij steun van officiële instanties, kloostercongregaties en schenkers. De gebouwen werden verbouwd en ingericht met hulp van talloze vrijwilligers en Bouworde.
+
(v)KSJ West kocht op 9 juli 1982 het 4.5 ha grote domein met leegstaand kasteel en bijgebouwen van eigenares Myriam de Potter de ten Broeck, weduwe van Alain d’Udekem d’Akoz (of d'Acoz). Dit was mogelijk dank zij steun van officiële instanties, kloostercongregaties en schenkers.  
Werkgroep Hoogveld, sinds 1985 vzw Hoogveld, sloot met VKSJ West een erfpacht af tot 2032.  
+
De gebouwen werden verbouwd en ingericht met hulp van talloze vrijwilligers en de Bouworde. Het Simkamp van (v)KSJ-West ging er als eerste initiatief door in december 1982.
De
+
Werkgroep Hoogveld, sinds 1985 vzw Hoogveld, sloot met (v)KSJ West een erfpacht af tot 2032. Deze vzw staat in voor de investeringen en uitbating.
 +
Bezielers van het Hoogveld-project waren en zijn Maryline Benoit en Joris Weyts. Sinds 1982 woont Maryline Benoit op het domein als conciërge, samen met haar echtgenoot Jan Verplancke (oud-jonghernieuwerhoofdman van KSA Noordzeegouw).
 +
 
 +
 
 
Het kasteel (42 bedden, 13 kamers), de pittoreske hoeve (18 bedden), het paviljoen (30 bedden) en de schuur (28 bedden) bieden plaats voor allerhande school-, jeugd-, volwassenen- en
 
Het kasteel (42 bedden, 13 kamers), de pittoreske hoeve (18 bedden), het paviljoen (30 bedden) en de schuur (28 bedden) bieden plaats voor allerhande school-, jeugd-, volwassenen- en
 
familiegroepen.  
 
familiegroepen.  
Regel 11: Regel 14:
  
  
(Tekst ter info)
 
eigenares Myriam de Potter de ten Broeck, gehuwd met de heer
 
Alain d’Udekem d’Akoz.
 
Op 9 juli 1982 kon in Luik het koopcontract getekend worden. Dank zij steun van de
 
provincie, het ministerie van cultuur, het bisdom, het Commisariaat Generaal voor Toerisme, religieuze
 
gemeenschappen en schenkers konden kampen van de Bouworde en VKSJ er een schitterende kamplokatie te
 
voorschijn toveren. De eerste groep logeerde er in december 1982. Werkgroep Hoogveld, sinds 1985 vzw-
 
Hoogveld, staat in voor de investeringen en de uitbating van het terrein. Zij sloot met vKSJ-West, de feitelijke
 
eigenaar, een erfpacht tot 2032. Omdat een vaste resident-beheerder praktischer is dan een snel wisselende
 
VKSJ-leiding , woont Maryline Benoit er sinds 1982 met haar man, Jan Verplancke, zelf oud-
 
jonghernieuwerhoofdman van KSA Noordzeegouw, en hun twee kinderen.
 
  
  

Versie van 10 sep 2017 om 03:34

Hoogveld is een vormingscentrum en kamphuis van VKSJ in Veldegem.

postkaart

Historiek

(v)KSJ West kocht op 9 juli 1982 het 4.5 ha grote domein met leegstaand kasteel en bijgebouwen van eigenares Myriam de Potter de ten Broeck, weduwe van Alain d’Udekem d’Akoz (of d'Acoz). Dit was mogelijk dank zij steun van officiële instanties, kloostercongregaties en schenkers. De gebouwen werden verbouwd en ingericht met hulp van talloze vrijwilligers en de Bouworde. Het Simkamp van (v)KSJ-West ging er als eerste initiatief door in december 1982. Werkgroep Hoogveld, sinds 1985 vzw Hoogveld, sloot met (v)KSJ West een erfpacht af tot 2032. Deze vzw staat in voor de investeringen en uitbating. Bezielers van het Hoogveld-project waren en zijn Maryline Benoit en Joris Weyts. Sinds 1982 woont Maryline Benoit op het domein als conciërge, samen met haar echtgenoot Jan Verplancke (oud-jonghernieuwerhoofdman van KSA Noordzeegouw).


Het kasteel (42 bedden, 13 kamers), de pittoreske hoeve (18 bedden), het paviljoen (30 bedden) en de schuur (28 bedden) bieden plaats voor allerhande school-, jeugd-, volwassenen- en familiegroepen. Boekingen en info: http://www.hoogveld.be.

http://www.hoogveld.be